Ukrainas Ārlietu ministrija caur vēstniecību Itālijā šīs valsts kolēģiem nosūtījusi diplomātisko notu saistībā ar to, ka Krievijas paviljonā izstādē "EXPO 2015" Milānā izvietota Krievijas karte, kurā kā Krievijas Federācijas teritorija norādīta arī anektētā Krimas pussala.

"Ukrainas vēstniecība Itālijā nosūtīja protesta notu Itālijas Ārlietu ministrijai par Krievijas paviljonā "EXPO 2015" Milānā izvietotām divām Krievijas reģionu kartēm, kurās iekļauta Krima," informēja Ukrainas Ārlietu ministrijā.

Ministrijā norādīja, ka Itālijas puses uzmanība vērsta uz to, ka "tamlīdzīgas provokācijas" no Krievijas Federācijas puses ne tikai apdraud Ukrainas teritoriālo nedalāmību, bet arī apdraud Itālijas kā izstādes organizatora starptautisko reputāciju.

Ukrainas diplomāti norādīja, ka tamlīdzīgs incidents ir 1928.gadā pieņemtās un 1988.gadā grozītās Konvencijas par starptautiskajām izstādēm pārkāpums. Ukrainas Ārlietu ministrijā norādīja, ka konvencijā paredzēta izstādi uzņemošās valsts valdības atbildība kontrolēt dalībvalstu paviljonu saturu, kā arī uzticamu ģeogrāfisko attēlojumu izmantošanu.

"Par incidentu tiks informēta arī Starptautisko izstāžu biroja vadība galvenajā birojā Parīzē," uzsvēra Ukrainas Ārlietu ministrijas preses dienestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!