Foto: AFP/Scanpix

Tirēnu jūrā Itālijas piekrastē piektdienas vakarā uzskrējis sēklī kruīzu kuģis "Costa Concordia"; gājuši bojā trīs cilvēki un vairāki pazuduši bez vēsts, sestdien vēsta Itālijas plašsaziņas līdzekļi.

Bojāgājuši divi tūristi no Francijas un viens apkalpes loceklis no Peru. Vismaz 20 cilvēki ievainoti, no tiem vairāki guvuši nopietnus ievainojumus. Glābšanas darbi turpinās un pagaidām ir grūti noteikt, cik cilvēki vēl atrodas ūdenī.

Sestdienas vakarā amatpersonas informēja, ka par pazudušām pagaidām tiek uzskatītas 43-51 persona. Nepārtraukti tiek pārskatīti un atjaunoti pasažieru saraksti, lai noteiktu precīzu bezvēsts pazudušo skaits. Krasta apsardze norādīja, ka pazuduši varētu būt 50 līdz 70 cilvēki.

Sākotnēji tika ziņots par sešiem bojāgājušajiem, taču vēlāk amatpersonas upuru skaitu precizēja, norādot, ka problēmas ar izglābto pasažieru izvietošanu apgrūtina bojāgājušo skaita precizēšanu.

Kuģa kapteinis Fransisko Šetino, kas ir Itālijas pilsonis, sestdienas vakarā tika aizturēts saistībā ar izmeklēšanu par cilvēku nogalināšanu un kuģa pamešanu, sestdien vēstīja raidsabiedrība CNN, atsaucoties uz Grosoto pilsētas prokurora teikto.

Iepriekš viņu nopratināja izmeklētāji, vēloties noskaidrot, kādēļ kuģis nesūtīja briesmu signālu negadījuma laikā.

Prokurors sarunā ar CNN norādījis, ka nevar izslēgt, ka kuģim bija tehniskas problēmas, tādēļ tas kuģoja krasta virzienā, lai glābtu pasažierus, apkalpi un pašu kuģi, bet briesmu signālu "Costa Concordia" nosūtīja vien tad, kad jau bija sāktas evakuācijas procedūras.

Itālijas kuģniecības kompānijas "Costa Crociere" kuģis "Costa Concordia" uzskrēja sēklī pie Džiljo salas Toskānijā. 290 metru garajā kuģī sāka ieplūst ūdens un, tam sasveroties, no tā panikā ielēca ūdenī vairāki cilvēki, no kuriem trīs gājuši bojā un daži pazuduši.

Kuģa korpusā atklāts vismaz 90 metrus gara plaisa, un tā labā puse atrodas pilnībā zem ūdens.

Robežsargi no kuģa evakuējuši vairāk nekā 4200 cilvēku. Lielākā daļa evakuēti ar glābšanas laivām, bet evakuācija iesaistīti arī helikopteri.

No 3200 pasažieriem, kas bija uz kuģa, apmēram 1000 bija Itālijas, 500 - Vācijas un 160 - Francijas pilsoņi, informēja kuģniecības kompānija.

"Costa Concordia" bija izgājis no Savonas ostas Itālijas ziemeļos. Tam bija plānots ieiet Čivitavekjas, Palermo un Kaljari ostās Itālijā, Palmā de Maljorkā un Barselonā Spānijā un Marseļā Francijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!