Foto: AP/Scanpix
Naktī no ceturtdienas uz piektdienu, 18.jūliju, Izraēlas armija uzsākusi sauszemes uzbrukumu palestīniešu apdzīvotajai Gazas joslai, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Jau vēstīts, ka 17.jūlijā Izraēlas premjers Benjamins Netanjahu  devis rīkojumu valsts armijai uzsākt sauszemes uzbrukumu. Kā vēsta BBC, kopš uzbrukuma sākuma bojā gājuši vismaz 11 palestīnieši un viens Izraēlas karavīrs.

Aģentūra AFP ziņo, ka starp palestīniešu kritušajiem esot vairāki civiliedzīvotāji, arī kāds piecus mēnešus vecs zīdainis.

Palestīniešu militārā kustība "Hamas" norādījusi, ka Izraēla par saviem nodarījumiem "maksās augstu cenu."

Izraēlas uzbrukumi Gazas joslai  turpinās jau 11.dienu,  kopā tikuši nogalināti ap 250 - 300 palestīnieši, vēsta ārzemju mediji. Izraēlas pusē ir divi mirušie, viens no tiem karavīrs, kurš gājis bojā sauszemes uzbrukuma laikā šonakt.


Jau vēstīts, ka ANO Drošības padome sestdien, 12.jūlijā,   vienbalsīgi nolēma aicināt Izraēlu un palestīniešus noslēgt pamieru un atsākt miera sarunas. Savukārt  Netanjahu paziņoja, ka Izraēla nepakļausies pasaules spiedienam un nepārtrauks pret Gazas joslu izvērsto militāro operāciju.

ASV prezidents Baraks Obama telefonsarunā ar Izraēlas premjeru Benjaminu Netanjahu paziņojis, ka ASV ir gatavas būt par starpnieku pamiera panākšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!