Foto: AFP/Scanpix

Palestīnas islāma kustības un partijas "Hamas" militārā spārna vadītājs Ahmeds al Džabari trešdien ir nogalināts Izraēlas gaisa triecienā, atsaucoties uz kustības paziņojumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Aculiecinieki stāsta, ka Džabari braucis automašīnā Gazas pilsētā, kad tā uzsprāgusi. Izraēla paziņojusi, ka sarīkojusi uzbrukumu Džabari, viņa gadiem ilgo teroristisko darbību dēļ.

"Viņa likvidēšana šodien ir vēstījums "Hamas" amatpersonām Gazā, ka, ja viņi turpinās izplatīt terorismu pret Izraēlu, viņi cietīs," BBC citē Izraēlas izlūkošanas aģentūras pārstāvi Šinu Betu.

Džabari ir augstākā "Hamas" amatpersona, kas nogalināta kopš Izraēlas ofensīvas Gazā pirms četriem gadiem. Izraēlas izlūkošanas aģentūra paziņojusi, ka Džabari ir atbildīgs par militāru operāciju pret Izraēlu finansēšanu un vadīšanu.

46. gadus vecais Džabari bijusi viena no nozīmīgākajām personām kustībā "Hamas". BBC korespondents Gazā stāsta, ka pilsētā ir dzirdami šāvieni. Daudzi cilvēki ir saniknoti, un pastāv bažas, ka šis incidents var izraisīt vardarbības eskalāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!