Foto: AFP/Scanpix
Žurnālisti, kas mēģinājuši nokļūt kapos, kuros, iespējams, apglabāti Ukrainā kritušie krievu karavīri, saņēmuši draudus un izrēķināšanos, vēsta TV kanāls "Doždj".

Vairāku krievu mediju pārstāvji mēģinājuši iekļūt Vibutu kapos Pleskavā, kur, iespējams, otrdien no rīta apglabāti karadarbībā Ukrainā kritušie krievu desantnieki, un saskārušies ar vardarbību. Tā aģentūras "Telegraf" galveno redaktoru Sergeju Kovaļčenko aizturējuši divi vīrieši, kas piedraudējuši ar izrēķināšanos un pieprasījuši atdod fotoaparātu, no kura tika izdzēstas visas fotogrāfijas.

Pirms tam melnā tērptas personas uzbruka TV kanāla "Doždj", portāla "Russkaja plaņeta" un izdevuma "Novaja Gazeta" korespondentiem, kuri mēģinājuši nokļūt šajos kapos, apmētājot viņu mašīnu ar akmeņiem un pārdurot riepas. Žurnālistiem ieteikts atgriezties Maskavā "ar pirmo vilcienu". Tāpat netiek izslēgts, ka mediju pārstāvji tiek izsekoti.

Tiek uzskatīts, ka Vibutu kapos apglabāti Pleskavas divīzijas desantnieki, kas karojuši Ukrainā. Viņu tuviniekiem esot paziņots, ka vīrieši, kuri ir tikai 30 gadus veci, miruši no insulta vai sirdstriekas, vēsta "Doždj".

Žurnālisti plāno vērsties ar iesniegumu policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!