Foto: Reuters/Scanpix
Japānā 11.martā notikušajā postošajā zemestrīcē un tās izraisītajos cunami oficiālais bojāgājušo skaits ir pieaudzis līdz 14 616 cilvēkiem, bet bez vēsts pazudušo skaits samazinājies līdz 11 111 cilvēkiem, piektdien paziņoja Nacionālā policijas aģentūra.

Visvairāk bojāgājušo ir Mijagi prefektūrā - 8793, Ivates prefektūrā - 4283, un Fukušimas prefektūrā - 1476 cilvēki. Arī bez vēsts pazudušie lielākoties ir šajās prefektūrās, kuras stihija ir visvairāk izpostījusi.

Policijas publicētā ievainoto sarakstā ir 5278 cilvēki.


Policijas apkopotā informācija liecina, ka dabas katastrofa pilnībā nopostījusi 77 000 ēku, bet 224 000 ēku ir sabojātas.

11.martā notikusī zemestrīce ar stiprumu 9,0 balles pēc Rihtera skalas ir spēcīgākā   Japānā  reģistrētā zemestrīce, kopš pirms 130 gadiem tika uzsākta zemestrīču stipruma noteikšana. Tā ir arī ceturtā spēcīgākā zemestrīce pasaulē kopš 1900.gada.

Šī zemestrīce un tās izraisītie cunami arī radīja problēmas vairākās Japānas atomelektrostacijās, sevišķi "Fukušima-1" AES, kuras reaktoru dzesēšanas sistēma tika nopietni bojāta un šo bojājumu dēļ notika vairākas eksplozijas un avārijas, kas izraisīja arī radiācijas noplūdes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!