Par savu vēlmi kļūt par Republikāņu partijas kandidātu ASV prezidenta amatam oficiāli paziņojis bijušais Floridas štata gubernators Džebs Bušs, kurš savā uzrunā sabiedrībai solījies "salabot" ASV, ziņo raidsabiedrība BBC.

Tiesa gan, Bušs vēl nav izvirzīts, kā galīgais republikāņu kandidāts, jo šobrīd uz partijas oficiālā kandidāta statusu cer vēl desmit citi politiķi, vēsta ziņu aģentūra "Reuters", prognozējot, ka cīņa solās būt sīva.

Ja viņš tiks ievēlēts, tad kļūs jau par trešo Bušu, kurš vadījis šo pasaules lielvalsti. Viņš ir bijušā ASV prezidenta Džordža Buša vecākā dēls un kādreizējā ASV prezidenta Džordža Buša jaunākā brālis.

Medijos publicētaie fragmenti no Buša oficiālās uzrunas Maiami liecina, ka ASV likstās viņš vaino neaktīvo Vašingtonu un sola prasmīgi rīkoties, lai uzlabotu kā valsts ekonomisko stāvokli, tā iedzīvotāju labklājību. 62 gadus vecais Bušs uzsvēris, ka ir gatavs valstī ieviest konservatīvus principus, kurus jau esot ieviesis Floridā: "Es zinu, ka mēs varam to salabot. Jo es jau esmu to darījis."

ASV prezidenta vēlēšanas notiks 2016. gada novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!