Foto: Reuters/Scanpix
Lībijas vadītājs Muammars Kadafi trešdienas naktī teica runu kādā no Tripoles radiostacijām un paziņoja, ka atstājis savu rezidenci galvaspilsētā taktisku apsvērumu dēļ.

Kadafi sacīja, ka viņa lēmums atstāt rezidences kompleksu Tripoles rajonā Babalazizijā bijis taktisks gājiens, jo NATO spēki veikuši 64 uzlidojumus šim kompleksam. NATO pārstāve gan pirms tam paziņoja, ka pēdējās diennakts laikā NATO spēki nav apšaudījuši Kadafi rezidenci.

Kadafi arī zvērēja mirt mocekļa nāvē vai gūt uzvaru cīņā pret NATO spēkiem.
Kadafi atbalstošais telekanāls "Al-Arabiya" trešdienas naktī tiešajā ēterā telefoniski intervēja Lībijas informācijas ministru Musu Ibrahimu. Ministrs paziņoja, ka Lībija pārvērtīsies par "degošu vulkānu un liesmu zem iebrucēju kājām".

Jau ziņots, ka Lībijas nemiernieki otrdien ielauzās diktatora Muammara Kadafi rezidences kompleksā Babalazizijā valsts galvaspilsētā Tripolē.

Aģentūras AFP reportieris no notikuma vietas ziņoja, ka nemiernieki kompleksu ieņēmuši pilnībā un kompleksa aizstāvji ir aizbēguši.

Nav zināms, ne kur atrodas Kadafi, ne viņa dēls Saifs al Islāms, kurš otrdienas naktī kompleksā tikās ar žurnālistiem, ne arī citi Kadafi ģimenes locekļi.

Tripoles centrālās daļas dienvidos esošā sešus kvadrātkilometrus lielā teritorijā ir izvietota gan Kadafi privātā māja, gan militārās kazarmas un citas ēkas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!