Foto: AP/Scanpix
Piektdien no rīta prokrievisko spēku apšaudēm pakļauta Azova jūras piekrastes pilsēta Mariupole, tiek ziņots par bojāgājušajiem, vēsta Ukrainas mediji.

Bojā gājuši vismaz 30 cilvēki, starp tiem arī 12 gadus veca meitne. Vēl vairāk nekā 90 cilvēki ievainoti, informē Mariupoles pilsētas padome.

Trāpījuma vietā Kijevas ielā degot automašīnas un mājām izbiruši logu stikli. Bataljons "Azov" ziņo, ka šauts ir ar "Grad" raķetēm. Raķetes trāpījušas dzīvojamā rajonā un privātajā apbūvē, ir daudz ievainoto, informē karavīri.

Raķetes trāpījušas arī tirgus laukumā.

Izlūkošanas informācija liecina, ka pa Mariupoli izšauts pilns kaujas komplekts no trīs "Grad" iekārtām, ziņo pretterorisma operācijas (ATO) preses centrs.

Tikmēr pašpasludinātā "Doņeckas Tautas Republika" noliedz savu vainu notikušajā, norādot, ka prokrieviskie spēki "vispār nav šāvuši Mariupoles virzienā, kur nu vēl pa dzīvojamajiem kvartāliem".

Līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem un visai Ukrainas tautai izteikusi Latvijas Ārlietu ministrija.

"Latvija izsaka visdziļāko līdzjūtību bojā gājušo tuviniekiem un visai Ukrainas tautai saistībā ar 24. janvārī Ukrainas austrumos notikušo Mariupoles dzīvojamo rajonu apšaudi, kuras laikā traģiski bojā gājuši vismaz 10 civiliedzīvotāji. Vienlaikus Latvija stingri nosoda šo vardarbības aktu," teikts ministrijas paziņojumā.

Savukārt grupas "Informācijas pretestība" vadītājs Dmitrijs Timčuks informē, ka naktī kaujinieki mēģinājuši sākt uzbrukumu Mariupoles ziemeļos un ziemeļaustrumos. Pie pilsētas sakoncentrēti 800 līdz 1000 kaujinieku un ap 30 bruņutehnikas vienību.

Vēstīts, ka pēdējās dienās ievērojami saasinājusies situācija Ukrainas austrumos. Kijeva paziņoja, ka kaujinieki, to skaitā Krievijas armijas regulārās vienības sākušas aktīvas uzbrukuma operācijas.

Ukrainas spēki smagās kaujās šonedēļ zaudēja mēnešiem aizsargātās pozīcijas Doņeckas lidostā.

Tikmēr pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" (DTR) līderis Zaharčenko piektdien paziņoja, ka DTR vairs nepiedalīsies miera sarunās ar Kijevu, un draudēja ieņemt visu Doņeckas apgabalu.

Eiropas Savienība (ES), situācijai Ukrainā pasliktinoties, aicina Krieviju uzņemties atbildību par karu Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!