Kazahstānas Ārlietu ministrija pirmdien izteica draudus ierosināt prasību pret britu komiķi Sašu Baronu Koenu, kurš televīzijas raidījumos attēlo šīs Vidusāzijas valsts iedzīvotājus kā necivilizētus dzērājus.
Koens savā šovā "Da Ali G Show" atveido kazahu raidījuma vadītāju Boratu. Viņš ir kļuvis slavens ar saviem zobgalīgajiem un politiski nekorektajiem jokiem par Kazahstānu - devīto lielāko valsti pasaulē, par kuru rietumos joprojām zināms visai maz.

Koens, acīmredzot, izraisījis dusmas Kazahstānas amatpersonās, Borata lomā vadot ikgadējo MTV Eiropas mūzikas balvu pasniegšanas ceremoniju Lisabonā. Viņš ieradās uz pasākumu "Air Kazakh" lidmašīnā, kuru vadīja pilots ar vienu aci, sagrābis pudeli degvīna.

"Mēs neizslēdzam, ka Koena kungs pilda kādu politisku pasūtījumu ar mērķi parādīt Kazahstānu un tās cilvēkus pazemojošā veidā," paziņoja Kazahstānas Ārlietu ministrijas pārstāvis Jerzans Ašikbajevs. "Mēs paturam tiesības uz jebkādu juridisku apsūdzību, lai turpmāk izvairītos no šāda veida blēņām."

Koens savos raidījumos ir izteicies, ka Kazahstānas iedzīvotāji var nošaut suni un tad sarīkot ballīti, bet vietējais vīns esot pagatavots no sarūguša zirgu urīna.

"Mēs uzskatām Koena kunga izturēšanos MTV Eiropas mūzikas balvu pasniegšanas ceremonijā kā pilnīgi nepieņemamu. Tas ir sliktas gaumes un nelāgu manieru savienojums, kas ir pilnīgi nesavienojams ar ētiku un civilizētu uzvedību," izteicās Ašikbajevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!