Francijas austrumos, Dižonā, kāds vīrietis pusstundas laikā apzināti sabraucis 11 cilvēkus, no kuriem divi smagi ievainoti. Pēc aculiecinieku teiktā vīrietis braucot izkliedzis tādus saukļus kā "Allahu Akbar" jeb "Dievs ir visvarens", pirmdien, 22.decembrī, ziņo raidsabiedrība "Al Jazeera".

Vīrietis arestēts svētdien, 21.decembrī. Vīrietis dzimis 1974.gadā un viņš bijis garīgi nelīdzsvarots, kā arī uzturējies psihiatriskajā slimnīcā, atsaucoties uz ziņu aģentūru AFP, skaidro "Al Jazeera". Vienlaikus vīrieša motīvi joprojām tiek raksturoti kā "neskaidri".

Aizdomās turētais ar automašīnu mērķējis uz dažādām gājēju grupām piecās dažādās pilsētas vietās. Francijas premjerministrs Manuels Valls savā mikroblogošanas vietnē "Twitter" paudis "solidaritāti" ar uzbrukumā cietušajiem.

Policijas vienības amatpersona Mišels Bonē norādījis, ka vairāki liecinieki dzirdējuši vadītāju izkliedzam tādas frāzes kā "Allahu Akbar", proti, "Dievs ir visvarens", attiecinot to uz "Palestīnas bērniem". Taču Francijas Iekšlietu ministrija to nav apstiprinājusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!