Foto: AFP/Scanpix

Kolumbijas lielākais teroristiskais grupējuma - Kolumbijas Revolucionārie bruņotie spēki (FARC) tur gūstā franču žurnālistu, kurš ir pazudis kopš sestdienas, vēsta raidsabiedrība BBC, atsaucoties uz nemiernieku paziņojumu.

Žurnālistu Romeo Langloisu FARC kaujinieki turot gūstā kā "karagūstekni", žurnālistiem telefoniski paziņojusi kāda sieviete, kas sevi dēvējusi par FARC biedru.

Žurnālists pazuda nedēļas nogalē, kad filmējis armijas reidu, kura mērķis bija iznīcināt kokaīna ieguves laboratorijas Kolumbijas dienvidos. Apšaudēs ar nemierniekiem gājuši bojā trīs karavīri un policists.

FARC paziņojums ir pretrunā ar to, ka februārī kaujinieki paziņoja, ka pārtrauc cilvēku nolaupīšanas taktiku, vēsta BBC. Žurnālistu atbrīvot aicinājis Kolumbijas prezidents Huans Manuels Santoss. Viņš aicinājis kaujiniekus "turēt savu vārdu", ka ir beiguši cilvēku nolaupīšanas taktiku.

Jau vēstīts, ka komunistu teroristu grupējums FARC jau ilgāk nekā 40 gadus cīnās pret Kolumbijas valdību.

Lai gan komunistiem faktiski nav nekāda atbalsta valsts urbanizēto apvidu iedzīvotāju vidū, FARC ir izdevies paplašināt savu darbību lauku apvidos, izmantojot līdzekļus, kas iegūti ar narkotiku kontrabandu un cilvēku nolaupīšanu.

Tiek lēsts, ka grupējuma rindās joprojām ir no septiņiem līdz 11 tūkstošiem kaujinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!