Austrijā netālu no Ungārijas robežas pamestajā kravas automašīnā atrasto migrantu līķu skaits pārsniedz 70, atsaucoties uz Austrijas amatpersonām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Sākotnēji, kad Austrijas likumsargi ceturtdien paziņoja par pamesto automašīnu, tika ziņots par vismaz 20 mirstīgajām atliekām, norādot, ka to pilnais skaits varētu būt 50.

Pamestais furgons ar Ungārijas numura zīmēm atrasts ceturtdienas rītā, bet šosejas malā tas ir stāvējis vismaz no trešdienas, norāda likumsargi. Cilvēki automašīnas atrašanas brīdī bijuši miruši jau pusotru vai divas dienas, lēš policija.

Iespējams, cilvēki bijuši miruši jau tad, kad automašīna no Ungārijas iebraukusi Austrijā.

Automašīnas furgonu rotā Slovāku vistu audzēšanas kompānijas "Hyza" logo, taču uzņēmums norāda, ka automašīna vairs nepieder viņiem, bet jaunais īpašnieks nav noņēmis logo.

Traģēdija kārtējo reizi apliecina, ka steidzami nepieciešama kopīga Eiropas Savienības (ES) rīcība, lai apkarotu cilvēku kontrabandistus, preses konferencē ceturtdien paziņoja Austrijas Iekšlietu ministre Johanna Mikla Leitnere.

Šausminošais atradums nāca gaismā dienā, kad Vīnē notika samits, kurā tika apspriesta Eiropu piemeklējusī migrantu krīze un veidi, kā apkarot cilvēku kontrabandu.

Serbija un Maķedonija aicināja ES nākt klajā ar rīcības plānu migrantu krīzes risināšanā.

Pagājušajā mēnesī ES robežas šķērsoja rekordliels migrantu skaits – 107 500. Trešdien fiksēta vismaz 3000 migrantu ierašanās Serbijā.

Vācija ir aicinājusi visas Eiropas valstis kopīgi uzņemties atbildību par bēgļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!