Foto: Itar-Tass/Scanpix
Maskavā un Sanktpēterburgā pirmdien aizturēti simtiem cilvēku, kas piedalījās masu protestos pēc Krievijas Valsts domes vēlēšanām, informē Krievijas masu mediji.

Pēc Iekšlietu ministrijas ziņām, par piedalīšanos nesankcionētā mītiņā Krievijas galvaspilsētas centrā pirmdien aizturēti vairāk nekā 300 cilvēku, tostarp opozīcijas pārstāvis Iļja Jašins un blogeris Aleksejs Navaļnijs. Aizturēti arī vairāki ārvalstu žurnālisti, taču viņi drīz vien atbrīvoti.

"Pēc stāvokļa uz plkst.22:30 [pēc Maskavas laika] aizturēti vairāk nekā 300 cilvēku, tostarp Jašins un Navaļnijs, kuri aktīvi aicināja nepakļauties policijas darbinieku prasībām," aģentūra "RIA Novosti" citē Iekšlietu ministrijas Maskavas Galveno pārvaldi.


Pēc pārvaldes ziņām visi aizturētie nogādāti policijas iecirkņos "darbību procesuālai noformēšanai un saukšanai pie administratīvās atbildības likumā noteiktajā kārtībā".

Protestētājus policija sāka aizturēt pēc tam, kad, noslēdzoties sankcionētam opozīcijas mītiņam Čistije prudi rajonā, daļa cilvēku devās gājienā Ļubjankas virzienā.

Savukārt Sanktpēterburgā pirmdien vakarā aizturēti vismaz 120 protestētāji, kas piedalījās nesankcionētā mītiņā, kas tika organizēts sociālajos tīklos. Pēc Iekšlietu ministrijas Galvenās pārvaldes ziņām, "ap plkst.18:00 pēc vietējā laika pie pilsētas centrā pie "Gostinnij dvor" protestētāju grupa mēģināja sarīkot nesankcionātu akciju". "Policija vairākkārt brīdināja tās dalībniekus par likuma pārkāpumu un aicināja izklīst," informē pārvalde, norādot, ka tos, kas atteicās pakļauties, policija aizturēja.

Aģentūra "RIA Novosti" informē, ka starp aizturētajiem ir arī raidstacijas "Eho Moskvi" korespondente Alla Maksimova. Taču pēc personības noskaidrošanas žurnāliste atbrīvota.

Jau vēstīts, ka svētdien Krievijā notika apakšpalātas Valsts domes vēlēšanas, kurās saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem uzvarēja pašlaik valdošā prezidenta Dmitrija Medvedeva un premjera Vladimira Putina partija "Vienotā Krievija", kas gan zaudēja divu trešdaļu vairākumu parlamentā. Tomēr opozīcija un starptautiskie novērotāji norāda uz plašiem pārkāpumiem vēlēšanu norisē un apšauba to tiesiskumu, tāpēc Krievijā sākušies opozīcijas rīkoti protesti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!