Foto: AFP/Scanpix

Maskava izteikusi Ukrainai protestu, pieprasot pārtraukt Krievijas teritorijas apšaudīšanu un robežas pārkāpšanu, vajadzības gadījumā solot rīkoties, lai aizsargātu savu teritoriju un pilsoņus, vēsta laikraksts "Ukrainskaja Pravda".

Maskavai ir "pārliecinoši pierādījumi", ka no Ukrainas puses, kā arī no iepriekš sagatavotas pozīcijas Krievijas teritorijā Ukrainas uzbrucēji apšaudījuši Krievijas robežsargu automašīnu, teikts Krievijas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Incidents noticis trijos 12. jūlija naktī. No automātiskajiem ieročiem apšaudīta robežsargu automašīna, kas atradās dienesta uzdevumā. Transporta korpusā pēc uzbrukuma atrasti astoņi ložu atstāti caurumi, bet neviens robežsargs nav cietis, informē ministrija.

"Tamlīdzīgu provokāciju atkārtošanās gadījumā Krievija atstāj sev tiesības pieņemt visus Krievijas Federācijas likumdošanā paredzētos mērus savas teritorijas aizsardzībai un Krievijas pilsoņu drošības garantēšanai," brīdina Maskava.

Pirms tam sestdien Ukrainas Ārlietu ministrija Krievijai bija nosūtījusi protestu par to, ka no Krievijas apdzīvotās vietas Kuibiševas apkārtnes naktī ar mīnmetējiem apšaudīts Ukrainas robežpārejas punkts "Marinovka".

Savukārt 11. jūlijā fiksēti vairāki gadījumi, kad no Krievijas puses Ukrainā ielidojuši bezpilota lidaparāti, norāda Ukrainas Ārlietu ministrija.

Ukrainas robežsargi piektdien informēja, ka prokrieviskie kaujinieki regulāri apšauda Krievijas teritoriju, lai izprovocētu uzbrukumu Ukrainai.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!