Foto: Reuters/Scanpix
Krievijā, Murmanskas apgabalā ceturtdien aizdegās atomzemūdene "Jekaterinburg", ugunsgrēka laikā zemūdenes reaktors tika apturēts, cīņa ar ugunsgrēku turpinājusies vairākas stundas, un amatpersonas apgalvo, ka radiācijas noplūdes draudu nav, ziņo Krievijas masu mediji.

Ugunsgrēks izcēlies piecu kilometru attālumā no Murmanskas esošajā Rosļakovā, kuģu remonta rūpnīcas peldošā dokā, kur atomzemūdene atradās jau kopš 8.decembra, jo tai bija nepieciešams plānveida remonts.

Krievijas aizsardzības ministrija apstiprināja, ka "uguns darbu laikā aizdegās koka stalažas, kuras bija uzbūvētas apkārt zemūdenei", bet pēc tam uguns pārmetās arī uz zemūdenes ārējo korpusu. Ministrijā uzsvēra, ka uguns neiekļuva iekšā zemūdenē, vēsta "RIA Novosti"

Krievijas Ārkārtas situāciju ministrija ziņoja, ka ugunsgrēkā neviens nav cietis, un arī radiācijas noplūde nav notikusi un noplūdes draudu neesot.

Ar uguni cīnījās vienpadsmit ugunsdzēsēju brigādes, divi helikopteri un ugunsdzēsēju kuteris, vēsta "Itar Tass". Lai pilnībā likvidētu uguni, zemūdeni nedaudz iegremdēja ūdenī.

Par ugunsgrēku ierosināts kriminālprocess par "militārā īpašuma bojāšanu neuzmanības dēļ, vēsta "Interfax".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!