Foto: Kadrs no video

Krievijas televīzijas "Pirmais kanāls" sižetā no Doņeckas parādījis, kā prokrieviskie kaujinieki no daudzdzīvokļu ēkas logiem apšauda Ukrainas spēkus pie Doņeckas lidostas.

Ierakstā reportieris kopā ar kaujiniekiem atrodas ēkā un komentē, ka ar automātisko granātmetēju tiek apšaudīti Ukrainas karavīri pie Doņeckas lidostas. Pēc tam kaujinieki maina savas pozīcijas, jo, kā komentē reportieris, "pilnībā iespējams, ka būs atbildes uguns".

"Nu, lūk, dzirdiet, šie blīkšķi - apstrādā perimetru ap mūsu ēku," nākamajā kadrā no dzīvojamās ēkas stāsta korespondents, norādot, ka tagad "strādā "Grad"" iekārtas.

Sižetā, kurā skaidri parādīts, ka promaskaviskie kaujinieki šauj no dzīvojamās ēkas, ielikts arī kāda karotāja komentārs, kurš pārmet, ka Ukrainas spēki "tiešā tēmējumā" apšaudot dzīvojamās ēkas.

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit.

Pēdējās nedēļās aktīvākās prokrievisko kaujinieku un Ukrainas spēku cīņas notiek Doņeckas lidostas apkārtnē.  Ukrainas karavīri, kuri aizsargā kaujās sagrauto lidostu, aizvadītājā diennaktī atvairījuši četrus uzbrukumus, bet sešos no rīta sākusies jauna kaujinieku ofensīva.

Svētdien lidosta piedzīvojusi vairākus tanku uzbrukumus, bet kādā video redzams, kā kaujinieki no mīnmetēja apšauda lidostu, uguni koriģējot ar bezpilota lidaparātu.

Ukrainas austrumos kopš aprīļa notiek kaujas ar Krievijas atbalstītajiem kaujiniekiem, kas vēlas Ukrainas teritoriju atdalīšanu. Kijeva un Rietumvalstis apsūdz Kremli kaujinieku atbalstīšanā un sava karaspēka iesūtīšanā Ukrainā. Maskava šīs apsūdzības noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!