Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krimas uzņemšanas Krievijā procedūra noslēgsies līdz šīs nedēļas beigām, atsaucoties uz Krievijas Valsts domes priekšsēdētāju Sergeju Nariškinu (attēlā centrā), vēsta aģentūra UNIAN.

"Nav šaubu, ka Konstitucionālā tiesa dos pozitīvu slēdzienu. Tas ļaus Krievijas prezidentam iesniegt šos normatīvos aktus Valsts domē. Mēs sagaidām, ka tas tiks izdarīts šodien, un mēs esam gatavi visīsākajos termiņos, saskaņā ar starptautiskām tiesību normām un mūsu parlamenta procedūrām pieņemt šos likumus. Mēs to izdarīsim līdz nedēļas beigām," pastāstīja Nariškins.

Viņš arī norāda, ka ministrijās strādā pie Krimas ekonomisko un sociālo dzīvi regulējošiem jautājumiem.

Krievijas Konstitucionālā tiesa vēlāk trešdien dokumentu vienbalsīgi apstiprināja.

Jau vēstīts, ka pēc 16. martā Krimā notikušā starptautiski neatzītā referenduma, kurā 97% balsotāju izteikuši vēlmi pievienoties Krievijai, 18. martā Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja līgumu par pussalas uzņemšanu Krievijas Federācijas sastāvā.

Oficiāli līgums ar Krimu un Sevastopoli vēl jāapstiprina Krievijas Konstitucionālajai tiesai un Valsts domei, bet tā vairāk ir uzskatāma par formalitāti, par kuras izpildi šaubas nerodas.

Kremļa interneta vietnē publicēts paziņojums, ka Krima ir uzņemta Krievijas sastāvā ar šā gada 18. martu. Līdz 2015. gada 1. janvārim Krimā noteikts pārejas periods, kurā pussalā tiks integrēta Krievijas ekonomiskajā, finanšu, kredītu un tiesiskajā sistēmā. Krievijas likumi un citi normatīvie akti Krimā un Sevastopolē darbojas no dokumenta parakstīšanas dienas - 18. marta, teikts paziņojumā.

Kijeva un ASV un Eiropas Savienība (ES) referendumu, kurš noticis pārkāpjot Ukrainas un starptautiskos likumus, kā arī Krievijas militārās intervences apstākļos, neatzīst. Ukrainas amatpersonas norāda, ka referenduma rezultāti un tā augstā aktivitāte (piedalījušies 83% Krimas iedzīvotāju) ir falsificēti.

Krimas pussala Krievijas spēku kontrolē atrodas jau no februāra beigām. Svarīgākos objektus un Ukrainas armijas bāzes ir ieņēmušas vai ielenkušas bruņotas vienības, kuras plaši uzskata par Krievijas karaspēku, lai gan Krievija savu spēku klātbūtni ārpus bāzēm Krimā noliedza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!