Foto: AP/Scanpix

88 gadu vecais Zimbabves prezidents Roberts Mugabi ir uz nāves gultas un prezidenta pilnvaras jau nodevis valsts aizsardzības ministram, otrdien vēsta laikraksts "Daily Mail".

Pirms vairākiem gadiem Mugabem konstatēja prostatas vēzi, viņam veiktas vairākas operācijas, bet nedēļas nogalē Zimbabves prezidents ar privāto lidmašīnu devies uz Singapūru, kur paredzēta ārstēšanās. Kopā ar Mugabi devušies arī viņa tuvākie ģimenes locekļi.

Pēc neoficiālas informācijas, svētdien Mugabes veselības stāvoklis stipri pasliktinājies un viņš nodevis prezidenta pilnvaras aizsardzības ministram Emersonam Mnangvam.

Tomēr Zimbabves masu mediji vēsta, ka Mugabe devies uz Singapūru privātā vizītē, jo viņa meita plāno iestāties kādā Singapūras universitātē. Tomēr "Daily Mail" norāda, ka Singapūrā augstskolās uzņemšana notiek septembrī, nevis aprīlī.

Mugabe pie varas Zimbabvē ir kopš 1980.gada, kad kļuva par premjeru. 1987.gada nogalē Mugabe kļuva par Zimbabves prezidentu un valstī ieviesa vienas partijas diktatūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!