Foto: AFP/Scanpix

Pēc Lielbritānijas gaidītākā bērna piedzimšanas, princis Viljams īsā paziņojumā medijiem sacījis: "Mēs nevaram būt laimīgāki". Jaunā tēva sajūsmu īsti otrdien atreferē raidsabiedrība BBC.

Prinča sieva, Kembridžas hercogiene Ketrīna pirmdien vakarā dzemdēja troņmantinieku, gandrīz 3,8 kilogramus smagu zēnu, kas ir pāra pirmdzimtais. Pēc bērna piedzimšanas Londonā un visā Apvienotajā Karalistē vada svinības.

Karaļnama oficiālajā paziņojumā, ko izplatījuši mediji, teikts: "Karaliene, Edinburgas hercogs, Velsas princis, Kornvolas hercogiene, princis Harijs un abu ģimeņu pārstāvji ir sajūsmā par šīm ziņām." Princis Čārlzs, kurš ir jaundzimušā vectēvs, pavēstījis, ka ir ārkārtīgi priecīgs par pirmā mazbērna nākšanu pasaulē. "Šis ir īpašs brīdis Viljamam un Ketrīnai, mēs esam ļoti priecīgi par viņu puikas piedzimšanu," sacījis princis Čārlzs. Viņš uzsvēris, ka ar nepacietību gaidīs tikšanos ar mazuli.

Apsveikumus izteicis arī premjers Deivids Kamerons un citas augstas amatpersonas visā pasaulē.

Zināms, ka jaunie vecāki un mazulis vēl atrodas Sv. Mērijas slimnīcā. Kensingtonas pils paziņojumā vēstīts, ka ir pāragri teikt, ka jaunie vecāki slimnīcu atstās otrdien. Pirms slimnīcas atstāšanas, pāris vēlas konsultēties ar mediķiem.

Karaliskais pāris, princis Viljams un Kembridžas hercogiene Ketrīna, savā pirmajā kopīgajā paziņojumā medijiem pateikušies mediķiem par labo aprūpi. Jaunie vecāki pateikušies slimnīcas personālam par labo aprūpi un uzvēruši, ka mazulis un mamma slimnīcā jūtas labi.

BBC karaļnama korespondents Peters Hants sacījis, ka Karaliene negrasās apciemot mazuli slimnīcā, domājams, ka viņa gaidīs, kad jaunie vecāki ieradīsies pilī.

Mediķi, kuri pieņēma karalisko mazuli, īsā paziņojumā apliecinājuši, ka bērns ir vesels un arī jaunā māmiņa ir pie labas veselības.

Tikmēr bukmeikeri jau slēdz derības par to, kādu vārdu mazulim pāris izvēlēsies. Populārākie vārdi ir Džeimss un Aleksandrs.

Jau vēstīts, ka Apvienotās Karalistes prinča Viljama sieva, Kembridžas hercogiene Ketrīna 22.jūlijā pulksten 16.24 pēc Lielbritānijas laika laidusi pasaulē zēnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!