Foto: Reuters/Scanpix
Piektdien prokrievisko separātistu kontrolētajā Ukrainas pilsētā Doņeckā gredzenus mijuši kaujinieku vada komandieris Arsens Pavlovs, kurš pazīstams ar iesauku "Motorola", un viņa izredzētā – Jeļena Koļenkina, ziņo aģentūra AP.

Ceremonijā, uz kuru līgava ieradusies ar pistoli pleca makstī virs baltās kleitas, piedalījās un jauno pāri sveica prokrieviskos spēku komandieris Igors Girkins jeb Strelkovs un pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" (DTR) līderis Pāvels Gubarevs. Laulību reģistrācijas apliecība izsniegta DTR vārdā, norāda aģentūra AFP.

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit vai šeit.

31. gadu vecais lauka komandieris "Motorola" Krievijas medijos tiek raksturots kā "leģendārs nemiernieks", kurš Ukrainā ieradies no Krievijas Komi Republikas, ziņo radio "Brīvā Eiropa". Savukārt līgava esot vietējā iedzīvotāja, kas uzstājusies ar virkni video, apsūdzot Kijevu zvērībās pret cilvēkiem.



Vēstīts, ka Ukrainas spēki 5. jūnijā guva lielākos panākumus vairākus mēnešus ilgstošās pretterorisma operācijas laikā, pārņemot prokrievisko kaujinieku bastionu Slovjansku un citas apkārtnes apdzīvotās vietas.

Separātistu spēki, kuri apgalvo, ka veica "taktisku atkāpšanos", masveidā devās uz Luhansku un Doņecku. Ukrainas amatpersonas norādīja, ka pilsētas aplenks. Savukārt separātisti ir izteikuši gatavību pretoties "līdz beigām".

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!