Foto: Reuters/Scanpix
Losandželosā uzdarbojas ļaunprātīgi dedzinātāji, kas sarīkojuši vairākus ugunsgrēkus, radot galvassāpes vietējiem policistiem un ugunsdzēsējiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Kopš aizvadītās ceturtdienas pilsētā reģistrēti aptuveni 35 ļaunprātīgi izraisīti ugunsgrēki, galvenokārt dedzinātas automašīnas. Vietējais laikraksts "LA Times" paziņojis, ka šī ir lielākā masveida dedzināšana kopš 1992.gada.

Piektdien policija divus cilvēkus arestējusi, turot viņus aizdomās par dedzināšanu, taču ar to ugunsgrēki nebeidzās, un jau nākamajā dienā izcēlās jauni. Kāds avots policijā "LA Times" paziņojis, ka, iespējams, ugunsgrēki ir saistīti ar zādzību mēģinājumiem – ļaundari aizdedzina ēkas un auto, lai novērsu policijas uzmanību un iekļūtu īpašumos, kurus vēlas apzagt.

Pilsētas ielās strādā policijas papildspēki, un izveidota karstā telefona līnija, lai iedzīvotāji varētu ziņot par ugunsgrēkiem. Ir izsludināta arī 35 000 dolāru (aptuveni 17,5 tūkstošu latu) liela atlīdzība par informāciju, kas palīdzētu ļaundarus aizturēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!