Foto: Reuters/Scanpix
Meksikas federālā policija ir sagūstījusi viena no valsts lielākā narkotiku karteļa "La Familia" (Ģimene) bosu Hosē de Hesusu Mendesu, trešdien informē raidsabiedrība BBC.

Kā informē policijas pārstāvji, Mendess tika notverts reida laikā Agvaskaljentesas pilsētā valsts vidienē "bez neviena šāviena".

Meksikas prezidents Felipe Kalderons atzīmējis šo panākumu savā kontā "Twitter" tīklā. "Tas ir lielisks federālās policijas trieciens organizētajai noziedzībai. Sagūstīts viens no visvairāk meklētajiem noziedzniekiem. Apsveicu!"- teikts paziņojumā.

"La Familia" ietilpst septiņu lielāko Meksikas narkokarteļu skaitā un tiek uzskatīts par galveno sintētisko narkotiku ražotāju, kurš tās piegādā ASV tirgum. Karteļa vadība un pamatdarbība notiek Mičoakanas štatā.

Bijušais "La Familia" vadītājs Nasario Moreno ar iesuku - "Neprātīgais" 2010. gada decembrī gāja bojā apšaudē ar policiju. Viņš savulaik radījis "goda kodeksu" saviem līdzdalībniekiem, kurš aizliedza pašiem lietot narkotikas un tirgot tās Meksikā

Kopš 2006.gada, kad Meksikas prezidents Felipe Kalderons sāka militāru kampaņu pret organizēto noziedzību, ar narkotikām saistītā vardabībā Meksikā ir nogalināti vairāk nekā 37 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!