Foto: AFP/Scanpix
Austrālijas mediju magnāta Ruperta Mērdoka koncerns "News Corp." slēgs tam piederošo Lielbritānijas tabloīdu "News of the World", kurš ir iesaistīts skandālā par neatļautu piekļūšanu mobilajiem tālruņiem, ceturtdien informēja "News Corp." meitasuzņēmums "News International", kas ir "News of the World" izdevējs.

Pēdējais "News of the World" numurs iznāks svētdien. Pēdējā numurā nebūs komerciālo reklāmu, un tajā bez maksas tiks ievietota labdarības organizāciju reklāma, pavēstīja izdevējs.

Šosvēstdien iznāks pēdējais "News of the World" numurs," sacīts Ruperta Mērdoka dēla un "News International" padomes priekšsēdētāja Džeimsa Mērdoka izplatītajā paziņojumā.

""News of the World" uzdevums ir prasīt atbildību no citiem. Taču tas nespēja to paveikt attiecībā uz sevi," sacīts Džeimsa Mērdoka paziņojumā.

Viņš uzsvēra, ka ja ir patiesas apsūdzības par to, ka privātais izmeklētājs, kurš strādājis "News of the World" uzdevumā, ir neatļauti piekļuvis noslepkavotas pusaudzes mobilajam tālrunim, tad šāda rīcība ir necilvēcīga.

Šonedēļ Lielbritānijā izraisījies skandāls par to, ka "News of the World" pārstāvji neatļauti piekļuvuši 2002.gadā noslepkavotas pusaudzes Millijas Dauleres balss pastam pēc viņas pazušanas un pat izdzēsuši dažas balss pasta ziņas, lai atbrīvotu vietu jaunām. Tas būtiski traucējis izmeklēšanai.

"News of the World" var būt nelikumīgi piekļuvis arī karadarbībā Irākā un Afganistānā kritušo karavīru tuvinieku mobilo telefonu īsziņām, ceturtdien vēstīja laikraksts "Daily Telegraph".

"News of the World" iznāk kopš 1843.gada. Ruperta Mērdoka koncernam tas pieder kopš 1969.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!