Foto: AFP/Scanpix
Viens no Krievijā bagātākajiem biznesmeņiem Mihails Prohorovs paziņojis par savu nodomu kandidēt nākamā gada martā paredzētajās Krievijas Federācijas prezidenta vēlēšanās, vēsta ārvalstu mediji.

"Esmu pieņēmis šo, visticamāk, pašu nopietnāko lēmumu manā dzīvē. Es kandidēšu prezidenta vēlēšanās," sacīja Prohorovs pirmdien sasauktajā preses konferencē. "Man priekšā vēl ir liels un ne vienkāršs darbs – savākt parakstus un piereģistrēties," piebilda "ONEKSIM"" grupas vadītājs.

Iepriekš Prohorovs plānoja piedalīties Valsts domes vēlēšanās kā kustības "Taisnā lieta (Pravoje delo) līderis, kuras vadība biznesmenim uz četriem gadiem uzticēta šā gada jūnijā. Taču pēc skandāla šā gada septembrī miljardieris pameta partijas līdera posteni.

Prohorovs solīja publicēt savu programmu pēc tam, kad viņa kandidatūra prezidenta amatam tiks piereģistrēta. Biznesmenis sacījis, ka programmā nebūs nekāda populisma. "Es runāšu tikai to, ko uzskatu par vajadzīgu un ko ir reāli izpildīt," sacījis Prohorovs.

Partija "Taisnā lieta" parlamenta vēlēšanās šā gada 4.decembrī ieguva pēdējo vietu, savācot 0,59% balsu, vēsta raidorganizācija BBC.

Prohorovam ir trīs dienas laika, lai noformētu savas kandidatūras virzīšanu Krievijas prezidenta vēlēšanās. Proti, saskaņā ar Krievijā spēkā esošajiem normatīviem kandidātam, kurš sevi izvirza prezidenta amatam, no 25.novembra līdz 15.decembrim ir jāpaziņo par kandidēšanu vēlēšanās un jāorganizē iniciatīvas grupas sanāksme, kur jāizlemj par pretendenta virzīšanu prezidenta amatam. Šajā iniciatīvas grupā jābūt vismaz 500 cilvēkiem, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Jau vēstīts, ka žurnāla "Forbes" apkopotajā Krievijas bagātāko uzņēmēju sarakstā Prohorovs šogad ieņēma trešo vietu. Viņa īpašumu vērtība tiek lēsta ap 18 miljardiem dolāru (ap 10 miljardiem latu). Saraksta līderis ir Novoļipeckas metalurģiskā kombināta direktors Vladimirs Ļisins, bet otrajā vietā ierindojas "Severstaļ" direktors Aleksejs Mordašovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!