Miljoniem britu ceturtdien dodas pie balsošanas urnām, lai izvēlētos jaunā parlamenta un pašvaldību locekļus, vēsta raidsabiedrība BBC.

Visā Lielbritānijā jau no septiņiem rītā pēc vietējā laika atvērti aptuveni 50 000 vēlēšanu iecirkņu, kas darbosies līdz desmitiem vakarā.

Vēlēšanām reģistrēti 50 miljoni balsstiesīgo pilsoņu. Kandidāti sacenšas par 650 vietām britu parlamentā – Vestminsterā. Tāpat notiek cīņa par vairāk nekā 9000 deputātu vietām 279 pašvaldībās.

Savu balsi vēlēšanās jau atdevis Konservatīvo līderis un Lielbritānijas premjers Deivids Kamerons, Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas (UKIP) līderis Naidžels Farāžs, Skotu Nacionālās partijas (SNP) vadītāja Nikola Sturgeona, Leiboristu partijas Eds Milibands, kā arī Zaļo partijas Natālija Benneti.

Jau iepriekš eksperti atzinuši, ka šīs ir visneprognozējamākās vēlēšanas, kādas Apvienotajā Karalistē pieredzētas pašreizējās paaudzes dzīves laikā, un ka to iznākums var novest ne tikai pie nepieciešamības mainīt vēlēšanu sistēmu, bet arī pie visas valsts pārveides, norāda aģentūra LETA.

Sagaidāms, ka vairumu no 650 Vestminsteras vietām saglabās līdzšinējie deputāti, bet vēlēšanu iznākumu izšķirs rezultāti dažos desmitos marginālu apgabalu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!