Foto: AFP/Scanpix

NATO iznīcinātāji šogad pārtvēruši jau vairāk nekā 100 Krievijas lidmašīnas pie alianses valstu gaisa robežām - tas ir trīs reizes vairāk nekā visā pagājušajā gadā kopā, par NATO ģenerālsekretāra Jena Stoltenberga teikto, vēsta aģentūra "Reuters".

"Tas, ko mēs redzam, sevišķi, ja runa ir par pieaugošo Krievijas lidmašīnu aktivitāti, ir spēka demonstrēšana, un mēs darām to, kas mums būtu jādara," uzsver Stoltenbergs.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru LETA, jau vēstīja, ka pēdējā laikā novērotā Krievijas militārā aktivitāte Eiropas gaisa telpā norāda uz Maskavas vēlmi parādīt sevi "kā lielvaru", uzskata NATO spēku virspavēlnieks Eiropā ģenerālis Filips Brīdlovs.

Pagājušajā nedēļā, tuvojoties prokremlisko kaujinieku rīkotajām pseidovēlēšanām Ukrainas Doņeckas un Luhanskas apgabalos, alianses lidmašīnām virs Baltijas jūras, Ziemeļjūras un Atlantijas okeāna nācies novērot neierasti lielu Krievijas kara aviācijas aktivitāti un pārtvert Krievijas iznīcinātājus, tālās distances bumbvedējus un degvielas uzpildes lidmašīnas.

"Tas, ko varējām vērot aizvadītājā nedēļā, bija lielākas, kompleksākas aviācijas vienības ar mazliet dziļāku, es teiktu, mazliet provokatīvāku lidojuma maršrutu," atzinis ģenerālis.

Brīdlovs arī aicina stiprināt NATO militāro klātbūtni Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!