Francijā divpadsmito nakti pēc kārtas turpinās masu nekārtības, taču Iekšlietu ministrija ziņo par grautiņu skaita "ievērojamu kritumu".
Pagaidām saņemtas ziņas par 324 automobiļu aizdedzināšanu. Pēc tumsas iestāšanās pirmdienas vakarā arestēti 65 cilvēki, bet sadursmēs ar bruņotajām pusaudžu bandām četri policisti guvuši vieglus ievainojumus.

Tajā pašā laikā īpaši smaga situācija saglabājusies Tulūzā, kur dauzoņas ar degmaisījuma pudelēm un akmeņiem apmētāja autobusu. Pilsētā sadeguši vismaz 12 automobiļi, ziņo aģentūra AP.

Arī Izēras departamentā aizdedzināts autobuss un vairāk nekā 20 automašīnas. Valsts dienvidu daļā ugunsdzēsības dienests reģistrējis daudzus dedzināšanas gadījumus Aviņonā, Oranžā un Kavaijonā.

Mānsā huligāni iemetuši degmaisījuma pudeli Artūra Rembo vārdā nosauktajā skolā, taču ugunsdzēsējiem liesmas izdevās lokalizēt, novēršot nopietnus postījumus.

Nakts patrulēšanā visā Francijā bija iesaistīti 9,5 tūkstoši policistu, un premjerministrs Dominiks de Vilepēns paziņoja, ka valdība ir gatava ievest komandantstundu, "ja tas būs nepieciešams" situācijas stabilizēšanai.

"Vietējām varasiestādēm ir tiesības ievest komandantstundu, ja tās uzskata, ka tas ļaus atjaunot mieru un sniegs iedzīvotājiem drošību," paziņoja premjerministrs. Viņš uzsvēra, ka uz masu nekārtībām "Republika reaģēs ar noteiktību un izlēmību", vēsta AP.

Iepriekšējā dienā nekārtības pārsviedušās arī uz kaimiņos esošo Beļģiju. Naktī no pirmdienas uz otrdienu reģistrēti vēl seši automašīnu aizdedzināšanas gadījumi, taču ziņas par sadursmēm starp policiju un jauniešu bandām nav saņemtas. Visas dedzināšanas notikušas Briselē.

Divās pēdējās naktīs pilsētā kopumā sadegušas vismaz 12 automašīnas, ziņo aģentūra AP.

Tajā pašā laikā Beļģijas tiesībsargāšanas iestāžu pārstāvis Pjērs Reinercs paziņojis, ka "nav vērts šīs dedzināšanas salīdzināt ar to, kas notiek Francijā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!