Nelegālie zeltrači Venecuēlas džungļos uzbrukuši Janomami indiāņu ciltij, nogalinot līdz 80 tās biedrus, vēsta raidsabiedrība BBC, atsaucoties uz aktīvistu grupu ziņoto.

Uzbrukums indiāņu kopienai noticis pagājušajā mēnesī attālā vietā netālu no Brazīlijas robežas. Kalnrači nodedzinājuši cilts kopējo ēku, tās iekšienē atrasti apdeguši ķermeņi, par savu atklājumu pastāstīja slaktiņa vietas atradēji.

Lieciniekiem bija nepieciešamas vairākas dienas, lai nokļūtu līdz tuvākajai apdzīvotajai vietai un paziņotu par šausminošo atklājumu, ziņo aktīvistu grupa "Survival International".

Līdz šim ir izdevies atrast trīs slaktiņā izdzīvojušus cilts pārstāvjus, informē Janomami organizācija, kura arī aicina valdību izmeklēt noziegumu un sadarboties ar Brazīliju, lai kontrolētu kalnraču darbību un pārvietošanos reģionā.

Cilts jau agrāk saskārusies ar kalnraču draudiem un vardarbību, norāda Janomami aktīvisti.

"Visām Amazones valdībām ir jāaptur nevaldāmā nelegālā kalnrūpniecība, mežu ciršana un apmešanās iedzimto iedzīvotāju teritorijās," BBC citē "Survival International" direktoru Stefenu Koriju.

Pēdējo gadu augstās zelta cenas ir izraisījušas nelegālās zelta ieguves vilni daudzās Amazones baseina daļās, skaidro BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!