Foto: Reuters/Scanpix

Nemieros pie Ēģiptes Iekšlietu ministrijas ēkas Kairā piektdien cietuši 2532 cilvēki, savukārt Suecā seši cilvēki gājuši bojā, informē Ēģiptes Veselības ministrija.

Jauns sadursmju vilnis Ēģiptes galvaspilsētas Tahriras laukumā sākās piektdien vakarā. Ārvalstu mediji informē, ka policijai nācās pielietot asaru gāzi, lai apturētu demonstrantus, kas mēģināja izlauzties līdz ministrijas ēkai. Drošībniekiem izdevās protestētājus apturēt 20 metrus no galvenās ieejas, panākot kārtējo pamieru. Desmitiem "ātrās palīdzības" mašīnu ar cietušajiem visu vakaru kursēja no laukuma uz slimnīcām.

Pēc tam daļa nemiernieku, lielākoties jauniešu organizācijas "6.aprīlis" pārstāvju, izveidoja dzīvo vairogu starp protestētājiem un drošībniekiem vietā, kur kādreiz atradās ceturtdien nojauktā betona drošības siena.

Vēlu vakarā vairāku politisko partiju un kustību pārstāvji sēdās pie sarunu galda ar Iekšlietu ministrijas vadību, lai meklētu izeju no krīzes un novērstu vardarbību.

Veselības ministrija arī informē, ka Suecā par nemieru upuriem kļuvuši seši cilvēki. Pieci cilvēki vecumā no 20 – 23 gadiem gājuši bojā protestētāju sadursmēs ar policiju. Sestais upuris ir kāds ēģiptietis, kurš piedalījies laupīšanas uzbrukumā bankas nodaļai. Viņš ticis nošauts laupīšanas brīdī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!