Viens no nigēriešu cilšu virsaišiem iesniedzis ASV Mičiganas pavalsts Detroitas pilsētas tiesā prasību - piedzīt no naftas kompānijas "Royal Dutch Shell" ("Shell") miljards dolāru (500 miljonu latu) lielu kompensāciju par vides piesārņošanu, piektdien informē aģentūra AFP.

Kompānijā šo leitu pagaidām nekomentē.

Emere Gudvins Bebe Okpabi, kurš sevi dēvē par ogales cilts karali, norāda, ka "Shell" darbība ir radījusi lielu vides piesārņojumu un apdraudējumu vietējo iedzīvotāju veselībai. Tiesai tiek prasīts piespriest ne tikai kompensāciju, bet arī uzlikt par pienākumu "Shell" likvidēt naftas noplūdes radītā piesārņojuma sekas augsnē un ūdeņos

2011. gada augustā "Shell" atzina savu vainu par divām naftas noplūdēm Nigērijā, kas notika 2008. gadā. Tika ziņots, ka kompānijai par to draud vairāku simtu miljon dolāru liels sods. Līdz šim "Shell" kā atlīdzību par kaitējumu vietējiem iedzīvotājiem izsniegusi 100 maisus rīsu un pupiņu, kā arī pārdesmit kastes ar konserviem, kuru kopējā vērtība ir 5700 dolāri ( 2850 lati).

Kļuvis zināms, ka arī ANO pārstāvji gatavo prasības tiesā, organizācijas pārstāvji konstatējuši, ka "Shell" nav pienācīgi rūpējusies par savu naftas ieguves iekārtu un transporta drošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!