Naktī uz trešdienu, 16.jūliju, no Krievijas puses no reaktīvās artilērijas iekārtām "Grad" apšaudītas Ukrainas armijas vienības, trešdienas rītā vēsta "Unian".

Militāri politisko pētījumu centra pārstāvis Dmitrijs Timčuks medijiem trešdienas rītā paziņojis, ka "visas nakts garumā pretteroristu vienības pie Ukrainas robežpārejas punkta "Marinovka" tika apšaudītas".

Apšaude notikusi no reaktīvās artilērijas iekārtām "Grad", haubicēm un citiem ieročiem, kuri ļauj šāviņus raidīt no attāluma. "Apšaude notika no Krievijas puses," piebilda aktīvists. Pagaidām ziņu par apšaudē cietušajiem nav un informācija par to vēl tiks precizēta.

Ukrainas Zemessardzes pārstāvji trešdienas rītā paziņojuši, ka ap pieciem no rīta sākusies masveida ofensīva pret ukraiņu spēkiem pie Marinovkas. Paziņojumā, kuru pārstāsta "Unian", teikts, ka uzbrukums sākās no Stepanovkas puses Doņeckas apgabalā. Separātistu kaujinieki sākuši masīvu uzbrukumu Ukrainas spēkiem, izmantojot mīnmetējus, tankus un prettanku vadības raķetes. "Uzbrukumā, kas ilga apmēram stundu, tika izmantoti mīnmetēji, tanki un prettanku raķetes. Ukrainas spēki atvairīja uzbrukumu un sāka pretuzbrukumu, liekot teroristiem atkāpties," teikts Zemessardzes paziņojumā.

Uzbrukumā ievainoti trīs Ukrainas zemessargi un smagi izpostīta robežpunkta "Marinovka" infrastruktūra.

"Unian" ziņo, ka teroristi trešdien sākuši uzbrukumus arī citiem Ukrainas zemessargu posteņiem.

Tikmēr "Korrespondent.net" ziņo, ka aizvadītajā diennaktī Luhanskā gājis bojā viens cilvēks. Apšaudīti arī dzīvojamie rajoni un veikali. Mediķu palīdzība kopumā bijusi nepieciešama 160 cilvēkiem, deviņi to tiem bijuši civiliedzīvotāji.

"Korrespondent.net" atgādina, ka Luhanskā izsludinātas triju dienu sēras, pieminot uzbrukumos mirušos civiliedzīvotājus.

Jau vēstīts, ka piektdien, 11.jūlijā, "Grad "apšaudē Luhanskas apgabalā gāja bojā 19, bet tika ievainoti 93 karavīri. Ukrainas spēki cenšas noslēgt separātistiem ļoti svarīgu robežas posmu, pār kuru kaujinieki no Krievijas ieved tehniku un ieročus, iepriekš skaidroja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes informācijas centra vadītājs Andrijs Lisenko.

Savukārt sestdien, 12.jūlijā, Ukrainas Nacionālā drošības un aizsardzības padome paziņoja, ka valsts teritorijā ienākuši un izveidojuši slēpni Krievijas karavīri.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!