Foto: AP/Scanpix

Svētdien G20 samita ietvaros notikušas trīspusējas sarunas, kurās ASV prezidents Baraks Obama, Japānas premjerministrs Šinzo Abe un Austrālijas premjerministrs Tonijs Ebots vienojušies par kopīgu cīņu pret Krieviju, vēsta aģentūra "Reuters".

Valstu līderi paziņoja, ka iebilst pret "Krievijas aneksiju Krimā un tās darbību situācijas destabilizēšanā Ukrainā" un apņemas saukt pie atbildības vainīgos MH17 lidmašīnas notriekšanā virs Ukrainas.

Tāpat trīs līderi apsprieda nepieciešamību "miermīlīgā ceļā panākt jūras strīdu", kas pastāv starp Ķīnu un tās kaimiņvalstīm Dienvidķīnas jūras salās.

Savukārt Austrālija paziņoja, ka no Japānas par vairāk nekā 35 miljardiem dolāru iepirks 12 zemūdenes.

Jau vēstīts, ka Obama brīdinājis Krieviju, ka tai draud vēl lielāka starptautiskā sabiedrības izolācija gadījumā, ja tā nemainīs savu politiku attiecībā pret Ukrainu.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons paziņoja, ka G20 samitā Brisbenā Krievija saņēma skaidru signālu - pārtraukt iejaukšanos Ukrainā vai saņemt jaunas sankcijas.

Savukārt Kanādas premjers Stīvens Hārpers sasveicināšanās laikā Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam sacījis, ka viņam "ir jāizvācas no Ukrainas", uz ko prezidents atbildējis, ka "to izdarīt nav iespējams, jo mēs tur neesam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!