Foto: Kadrs no video

ASV prezidents Baraks Obama piektdien brīdināja Ziemeļkoreju, ka tai nāksies atbildēt par hakeru uzbrukumu kinostudijai "Sony Pictures".

Obama norādīja, ka kinostudija ir izdarījusi kļūdu, kad pēc saņemtajiem draudiem atcēla filmas "Intervija" (The Interview) pirmizrādi, kuras centrā ir divi žurnālisti, kuriem dots uzdevums noslepkavot Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu.

"Mēs varam apstiprināt, ka Ziemeļkoreja bija iesaistīta šajā uzbrukumā," pavēstīja Obama. "Mēs atbildēsim. Mēs atbildēsim proporcionāli un darīsim to tādā laikā un veidā, kādu izvēlēsimies paši. Mums nevar būs sabiedrība, kurā kaut kāds diktators var sākt uzspiest sabiedrībai cenzūru."

Kā jau ziņots, komēdijas par Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) plāniem nogalināt Ziemeļkorejas diktatoru Kimu Čenunu nedienas sākās jau 24.novembrī, kad hakeri sāka tīmeklī publicēt sensitīvu un dažkārt apkaunojušu uzņēmuma informāciju, sākot no algu sarakstiem un beidzot ar e-pastiem, kuros vadošie darbinieki šķendējas par studijas zvaigznēm.

Hakeri arī draudējuši sarīkot teroraktus kinoteātros, kas izrādīs filmu "The Interview". Tās pirmizrāde ASV bija paredzēta 25.decembrī. Šo draudu dēļ vairums ASV kinoteātru trešdien paziņoja, ka atsakās no filmas demonstrēšanas plāniem.

Ziemeļkorejas vēstnieks ANO nosodījis kinolenti, nodēvējot to par "neslēptu terorisma sponsorēšanu, kā arī kara pieteikumu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!