Foto: AFP/Scanpix

Vairāk nekā 30 raķešu no Gazas joslas pa Izraēlas dienvidiem trešdien izšāvuši palestīniešu kaujinieki, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Astoņas raķetes trāpījušas apdzīvotās vietās, bet daudzas pārtvērusi pretraķešu aizsardzības sistēma “Dzelzs kupols”. Tā bija smagākā apšaude kopš 2012. gada Gazas un Izraēlas konflikta.

Viena no raķetēm sprāgusi netālu no degvielas uzpildes stacijas, cita pie publiskās bibliotēkas. Izraēlas spēki atbildēja ar artilērijas uguni pa divām kaujinieku pozīcijām.

Kustība “Islāma džihāds” paziņoja, ka raķetes izšautas, atriebjoties par otrdien notikušu Izraēlas gaisa triecienu, kurā gāja bojā trīs organizācijas kaujinieki. Vairāku raķešu izšaušanā atzinusies arī cita kaujinieku grupa - “Tautas pretošanās komiteja”.

Pēc trešdienas incidenta Izraēlas premjers Benjamins Netanjahu brīdināja, ka Izraēla turpinās vērsties pret tiem, kas apdraud valsti. Savukārt ārlietu ministrs Avigdors Lībermans paziņoja, ka Izraēlai būtu atkal jāokupē Gazas josla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!