Foto: AFP/Scanpix

Konkurējošās palestīniešu kustības "Hamas" un "Fatah" pirmdien paziņoja, ka izbeidz nesaskaņas, solidarizējoties laikā, kad turpinās Izraēlas raķešu triecieni Gazas joslai.

"Mēs ar citiem [grupējumu] līderiem paziņojam, ka no šī brīža.. izbeidzam šķelšanos," augsta ranga "Fatah" amatpersona Džibrils Radžubs teica, uzrunājot apmēram 1000 cilvēku lielu mītiņu Jordānas rietumkrasta politiskajā galvaspilsētā Rāmallāhā. Mītiņā piedalījās arī augsta ranga pārstāvji no "Hamas" organizācijas Jordānas rietumkrastā un no kustības "Islāma džihāds".

Savukārt viens no "Hamas" līderiem Mahmuds al Ramahi mītiņā teica: "Tas, kurš pēc šodienas runās par šķelšanos, būs noziedznieks."

Demonstranti skandēja: "Vienotība!" un "Bombardējiet, bombardējiet Telavivu!"

Nesaskaņas starp "Fatah", kas ir valdošais spēks Jordānas rietumkrastā, un "Hamas", kas ir pie varas Gazas joslā, ilgst jau gadiem. Pagājušajā gadā izgāzās abu kustību samierināšanās mēģinājums, kad neizdevās izveidot kopīgu Palestīnas pašpārvaldes valdību.

Kopš trešdienas starp Izraēlu un Gazas sektoru notiek raķešu apšaudes. Izraēlas trešdien sāktajos uzlidojumos Gazas joslā ir nogalināts 91 palestīnietis, un simtiem cilvēku ievainoti, savukārt Izraēlas apšaudē ar raķetēm no Gazas joslas nogalināti trīs izraēlieši, bet 18 ir ievainoti. Konflikta saasinājumu trešdien izraisīja Izraēlas trieciens, kurā Gazas joslā tika nogalināts valdošās islāmistu kustības "Hamas" militārā spārna vadītājs Ahmeds Saīds Halils al Džabari.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!