Foto: AFP/Scanpix

Par 13. janvārī Itālijas piekrastē notikušo kruīzu kuģa “Costa Concordia” avāriju līdzās kuģa kapteinim Frančesko Sketīno apsūdzēti vēl septiņi cilvēki, trešdien paziņoja Itālijas pilsētas Groseto prokuratūrā, vēsta aģentūra “Itar – Tass”.

Starp apsūdzētajiem ir kuģniecības kompānijas "Costa Crociere", kurai pieder avarējušais kuģis, viceprezidents Manfreds Ursprungers un kruīzu nodaļas vadītājs Roberto Ferrarinī.

Avārijas laikā kuģa kapteinis vairākas reizes sazvanījās ar Ferrarinī, lai saņemtu norādes, kā rīkoties, liecina izmeklēšanas materiāli. Turklāt par notikušo negadījumu un draudošajām briesmām kapteinis nepaziņoja krasta dienestiem un neuzsāka laicīgu pasažieru evakuāciju.

Pārējie apsūdzētie ir komandas komandējošā sastāva locekļi. Visi tiek vainoti kuģa nogremdēšanā un cilvēku nonāvēšanā bez iepriekšēja nodoma.

Līdz šim atrasti 25 avārijā bojāgājušie, bet vēl septiņi ir bez vēsts pazuduši.

Jau vēstīts, ka kuģa kapteinis Frančesko Sketino ir mājas arestā. Viņam ir izvirzītas apsūdzības cilvēku nonāvēšanā, kā arī par to, ka viņš atstājis kuģi, lai gan no tā nebija pabeigta cilvēku evakuācija.

Itālijas kuģniecības kompānijas "Costa Crociere" kuģis "Costa Concordia" ar vairāk nekā 4200 cilvēkiem 13. janvārī uzskrēja uz klints Tirēnu jūrā pie Džiljo salas Toskānas reģionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!