Foto: EPA/LETA

Pasliktinājies bijušā Izraēlas premjerministra Ariela Šarona, kurš astoņus gadus ir komā, veselības stāvoklis, atsaucoties uz mediķu teikto, ceturtdien vēsta raidsabiedrība BBC.

85 gadus vecais Šarons cieš no vairāku orgānu, tostarp nieru mazspējas. "Pēc mediķu un viņa dēla teiktā var secināt, ka bijušā premjera veselības stāvoklis ir gājis uz slikto pusi," oficiālajā paziņojumā sacījis slimnīcas direktors Zēvs Rotšteins. "Viņa stāvoklis ir kritisks, kas nozīmē, ka viņa dzīvība ir briesmās," bildis slimnīcas vadītājs.

Decembrī Šarons pārvests uz intensīvās terapijas nodaļu un viņam veikta operācija. Ilgu laiku viņa veselības stāvoklis bija stabils, bet pēdējās dienās pasliktinājās.

Šarons par premjeru kļuva 2001.gadā, bet 2005.gadā piedzīvoja vieglu insultu. Savukārt 2006.gadā bijušais Izraēlas premjers pārcieta otro, daudz smagāku insultu, un kopš tā laika ir pastāvīgā, veģetatīvā stāvoklī.

Slimnīcā pie bijušā premjera gultas nemitīgi uzturas viņa ģimene. Viens no viņa dēliem, Omri medijiem sacījis, ka ģimene joprojām cer uz veselības stāvokļa uzlabošanos. "Mēs ceram, mums vienmēr ir cerības," sacījis dēls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!