Portugāles policija piektdien oficiāli pasludinās pazudušās britu meitenes Madleinas māti Keitu Makannu par aizdomās turēto, saskaņā ar ģimenes pārstāvju teikto ziņo BBC. Tas ļaus policijai uzdot noteiktus jautājumus un sievietei likumīgas tiesības klusēt.
Meitenes tēvs Džerijs Makanns tiks nopratināts vēlāk. Abi vecāki kategoriski noliedz savu saistību ar meitenes pazušanu. Māte ir pārliecināta, ka policija uzskata viņu par savas meitas slepkavu.

Ceturtdien notika meitenes mātes stundām ilga nopratināšana, un pirms tās beigām policisti esot paziņojuši, ka viņiem ir vēl vairāki jautājumi, uz kuriem būtu vieglāk meklēt atbildes, ja Makanna kļūtu par aizdomās turēto. Sieviete ir šokēta par iespējamo apsūdzību un norāda, ka šādas versijas izmeklēšana vēl vairāk kavē pazudušās četrgadīgās meitenes meklēšanu.

Atgādināsim, ka meitene pazuda no ģimenes noīrētā dzīvokļa Portugālē 3.maijā, kamēr viņas vecāki ieturēja pusdienas netālu esošajā restorānā. Līdz šim nav nekādu ziņu par viņas atrašanās vietu, lai gan vecāki ir uzsākuši vispasaules kampaņu meitenes meklēšanai. Ceturtdien Madleinas māte savā paziņojumā kārtējo reizi uzrunāja iespējamos nolaupītājus, norādot, ka joprojām nav par vēlu atbrīvot meiteni vai paziņot policijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!