Foto: AP/Scanpix

Dienu pēc tam, kad atceltas trešdien paredzētās augsta līmeņa Ziemeļkorejas un Dienvidkorejas sarunas, ziemeļkorejieši nav atbildējuši uz dienvidu kaimiņu zvanu pa nesen atjaunoto Sarkanā Krusta tiešo telefona līniju, trešdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Abas puses sarunas, kas liecināja par abu valstu attiecību uzlabošanos pēc mēnešiem ilgās spriedzes Korejas pussalā, atcēla, jo nespēja vienoties par delegāciju sastāvu.

"Mēs zvanījām 9:00. Bet Ziemeļi neatbildēja," teikts Dienvidkorejas apvienošanās ministrijas paziņojumā. Kāds vārdā nenosaukts ministrijas avots aģentūrai "Yonhap" norādīja, ka neatbildēšana uz zvanu, domājams, ir saistīta atceltajām sarunām.

Sakari pa Sarkanā Krusta telefonlīniju atjaunoti tikai piektdien. Ziemeļkoreja pirm tam līniju pārtrauca izmantot martā, kad, sekojot februārī notikušajam kodolizmēģinājumam un Phenjanas draudiem ar kodoluzbrukumu saviem ienaidniekiem, ievērojami saasinājās Ziemeļkorejas un kaimiņvalstu attiecības.

Jau vēstīts, ka Ziemeļkorejas un Dienvidkorejas līderi pagājušajā nedēļā vienojās par valdības līmeņa tikšanos. Vienošanās viesa cerības par attiecību normalizēšanos pussalā. Tādas sarunas abu valstu starpā nav notikušas kopš 2007. gada.

Tomēr otrdienas vakarā sarunas tika atceltas, kad Seula un Phenjana nespēja vienoties par delegāciju sastāvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!