Foto: EPA/LETA

Tadžikistānas interneta pakalpojumu sniedzēji un mobilo sakaru operatori sestdien pēc varas iestāžu pieprasījuma slēguši pieeju sociālajam tīklam "Facebook" un vairākiem portāliem, tai skaitā "Zvezda.ru", kurā piektdien tika publicēts kritisks raksts par Tadžikistānas valdību, vēsta ārvalstu masu mediji.

Interneta pakalpojumu sniedzēji sestdien saņēmuši no valdības sakaru dienesta vadītāja Bega Zuhurova mutisku rīkojumu slēgt pieeju šīm lapām, bet vēlāk arī faksu ar viņa rīkojumu par nepieciešamību bloķēt pieeju, ziņo BBC. Interneta pakalpojumu sniedzēji informējuši, ka oficiālo pieprasījumu kompānijām sola nosūtīt pirmdien.

Tadžikistānā visi interneta pakalpojumu sniedzēji un mobilo sakaru operatori ir atkarīgi no valdības sakaru dienesta, jo tas izsniedz uzņēmumiem darbības licences, vēsta BBC.

Pašlaik pieeja slēgta "Tjknews.com", "Maxala.org", "Fergana.ru", "Centrazija.ru". Pieeju šīm lapām slēguši trīs no četriem Tadžikistānas interneta pakalpojumu sniedzējiem un mobilo sakaru operators "Bilain", ziņo "RIA Novosti".

Šie portāli pārpublicēja "Zvezda.ru" kritisko rakstu par Tadžikistānas valdību, norāda "RIA Novosti". Interneta pakalpojumu sniedzējiem pieejas bloķēšana tika paskaidrota ar "radušos nepieciešamību". Oficiāli Tadžikistānas varas iestādes šo lēmumu pagaidām nav komentējušas.

BBC vēsta, ka "Zvezda.ru" piektdien publicējusi rakstu par Tadžikistānas valdības sēdi, kurā apspriesta opozīcijas Tadžikistānas islāma atdzimšanas partijas darbība, nepieciešamība piespiest cilvēkus pamest partiju un iespējas pārtraukt tās darbību. BBC ziņo, ka pēdējo divu gadu laikā šīs partijas biedru skaits ir ievērojami audzis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!