Foto: AFP/Scanpix

Policija meklē vairākus desmitus cilvēku no kruīzu kuģa "Costa Concordia", kas piektdienas vakarā uzskrēja uz sēkļa Tirēnu jūrā Itālijas piekrastē, vēsta ārvalstu mediji.

Patlaban saskaņā ar dažādiem avotiem bez vēsts pazudušo skaits tiek lēsts no 50 līdz 70 cilvēkiem. Šie cilvēki šobrīd jūrā tiek meklēti, taču policija uzskata, ka daudzi no viņiem varētu būt pašu spēkiem nokļuvuši krastā tuvējā Džiljo salā Toskānijā.

Avārijas rezultātā vismaz trīs cilvēki ir gājuši bojā, bet 14 guvuši ievainojumus. Avārijas brīdī uz kuģa atradās 3200 pasažieru un 1023 apkalpes locekļi.

Jau vēstīts, ka Itālijas kuģniecības kompānijas "Costa Crociere" kuģis "Costa Concordia" uzskrēja uz sēkļa pie Džiljo salas Toskānijā. 290 metru garajā kuģī sāka ieplūst ūdens un, tam sasveroties, no tā panikā ielēca ūdenī vairāki cilvēki, no kuriem trīs gājuši bojā.

Kāds krasta apsardzes darbinieks paziņoja, ka kuģa korpusā atklāts vismaz 30 metrus liels caurums, bet pagaidām ir pāragri runāt par iespējamo avārijas cēloni.

Robežsargi no kuģa evakuēja vairāk nekā 4000 cilvēku. Lielākā daļa evakuēti ar glābšanas laivām, bet evakuācija iesaistīti arī helikopteri. No 3200 pasažieriem, kas bija uz kuģa, apmēram 1000 bija Itālijas, 500 - Vācijas un 160 - Francijas pilsoņi, informēja kuģniecības kompānija.

"Costa Concordia" bija izgājis no Savonas ostas Itālijas ziemeļos. Tam bija plānots ieiet Čivitavekjas, Palermo un Kaljari ostās Itālijā, Palmā de Maljorkā un Barselonā Spānijā un Marseļā Francijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!