Foto: AFP/Scanpix
Nīderlandē pirmdien miris Jaunatnes futbola līgas līnijtiesnesis, kuru svētdien piekāvuši kādas komandas sportisti. Vīrietis tiesājis viņu spēli, vēsta raidsabiedrība BBC.

"Tas ir absolūti briesmīgi, ka kaut kas tāds var notikt Nīderlandes sporta jomā," BBC citē Nīderlandes sporta ministri Edīti Šiperi. Incidents ir šokējis Nīderlandes sporta aprindas.

41 gadu veco Ričardu Neuvenhaizenu nogādāja slimnīcā, kad viņš sabruka vairākas stundas pēc trīs Amsterdamas kluba "Nieuw Sloten" futbolistu uzbrukuma. Pirmdien līnijtiesnesis slimnīcā miris. Par uzbrukumu aizturēti trīs 15 līdz 16 gadu veci jaunieši.

"Viņam patika to darīt. Viņš bija īsts futbola cilvēks, viņš vienmēr bija šeit," par bojāgājušo līnijtiesnesi medijiem stāsta Almeres kluba "Buitenboys", kurā pienākumus pildīja Neuvenhaizens, priekšsēdētājs Marsles Osts. Šajā klubā spēlēja arī viens no mirušā līnijtiesneša dēliem.

Klubs "Nieuw Sloten" paziņoja, ka ir "dziļi šokēts" par notikušo un par traģēdiju atbildīgos spēlētājus diskvalificēšot uz mūžu. Tāpat klubs atsauc savu komandu no līgas un uz laiku pārtrauc visas aktivitātes. "Vardarbībai nav vietas futbola laukumos," BBC citē kluba paziņojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!