Foto: AFP/Scanpix
Liels vietējo iedzīvotāju protests pie Amerikas Savienoto Valstu (ASV) armijas bāzes Bagramā izcēlās otrdien pēc tam, kad izskanēja ziņas par to, ka karavīri tajā dedzinājuši Korānu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Vietējā policija informē, ka protestā piedalījās aptuveni 3000 cilvēku, daži vecākie esot devušies uz bāzi, lai runātu ar NATO amatpersonām.

Protestētāji bāzes priekšā esot iekūruši ugunskuru.

Starptautisko drošības spēku (ISAF) komandieris ASV ģenerālis Džons Allens par izskanējušajām ziņām atvainojies Afganistānas prezidentam, valdībai un tautai.

Savā paziņojumā ģenerālis informē, ka ir uzsākta izmeklēšana, vai NATO karavīri “nepareizā veidā iznīcināja lielu daudzumu musulmaņu reliģisko materiālu, to skaitā Korānu”.

“Mēs izmeklējam negadījumu un pieņemam mērus, lai tas vairs nekad neatkārtotos. Es garantēju, es apliecinu, ka tas jebkurā gadījumā nebija tīši,” teica Allens.

Pagājušā gada aprīlī plašus un asiņainus protestus Afganistānā izraisīja tas, ka kādā nelielā ASV Floridas štata evaņģēlistu baznīcā 20.martā notika musulmaņu svēto rakstu Korāna dedzināšana, jo dedzinātāji uzskatīja, ka musulmaņu svētā grāmata ir "vainīga" daudzos noziegumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!