Foto: LETA

Kādreiz Latvijā labi zināmais nacionālboļševiku atbalstītājs un aktīvists Beness Aijo devies uz Krimu un iestājies tā dēvētajā "pašaizsardzības vienībā", raksta Krievijas portāls "Ura.ru".

Aijo, kurš jau kādu laiku Latviju pametis un dzīvo Lielbritānijā, portālam stāstījis, ka ir Latvijas pilsonis, bet Krievijas patriots.

Viņš intervijā stāsta, ka Latvijā savas pārliecības dēļ vajāts un pat pāris reizes sēdējis cietumā. Sliktās dzīves dēļ devies uz Angliju, jo "pēc iestāšanās Eiropas Savienībā Latvija kļuvusi par banānu republiku".

Aijo uzzinājis par situāciju Ukrainā, tāpēc nolēmis doties turp, lai cīnītos par krievu tiesībām.

Intervijā viņš stāsta, ka "pēc barbariskā PSRS sabrukuma tagad neatkarīgajās republikās dzīvo daudzi krievvalodīgie, kuriem ir atņemta dzimtene." Kā piemēru viņš min Latviju, kur krieviski runājošajiem liedzot runāt dzimtajā valodā: "Latvijā atņēma mums mūsu valodu, bērniem liek iet latviešu bērnudārzos un skolās".

Ukrainā viņam izsniegta forma un automāts, un viņš devies patrulēt Krimas pussalā.

Beness Aijo savulaik Latvijā aktīvi protestēja gan pret leģionāru gājieniem 16. martā, gan ASV prezidenta Džordža Buša vizīti Rīgā un pat aicināja gāzt Latvijā pastāvošo "nolādēto režīmu". Pret viņu tika sākts kriminālprocess par aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas valsts varu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!