Foto: Reuters/Scanpix
Pamatīgas apšaudes un sprādzienu trokšņi naktī uz pirmdienu traucējuši Dienvidsudānas galvaspilsētas Džūbas iedzīvotāju naktsmieru, vēsta raidsabiedrība BBC.

Apšaude turpinājusies visu nakti un pastiprinājusies agri no rīta. Vietējie mediji ziņo, ka savstarpēju kauju sākušas dažādas prezidenta gvardes vienības.

Iedzīvotāji tiek aicināti palikt savās mājās, līdz netiks atjaunota kārtība un noskaidroti apšaudes iemesli. Armija pauž nožēlu par incidentu, bet ziņas par bojāgājušajiem un cietušajiem pagaidām nesniedz.

ANO misija Džūbā iepriekš ziņoja, ka tās darbinieki atrodas bāzē, bet apšaude turpinās. Savu valstu pilsoņus palikt telpās aicina arī Lielbritānijas un ASV vēstniecības Dienvidsudānā.

Dienvidsudāna par neatkarīgu valsti kļuva 2011. gadā, kad pēc gadu desmitiem ilgušiem konfliktiem atdalījās no Sudānas. Ar naftu bagātajā valstī darbojas dažādas bruņotas grupas.

Valstī notiek cīņa par varu - spriedze ir augsta kopš jūlijā prezidents Salva Kīrs atlaida valdību un savu vietnieku, kurš paziņoja, ka gribētu kandidēt 2015. gada prezidenta vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!