Foto: AFP/Scanpix
Ukrainas pilsētās Slovjanskā un Kramatorskā, kuras armijas vienības jūlijā sākumā atbrīvoja no prokrievisko separātistu spēkiem, novērotas nelielu par civiliedzīvotājiem pārģērbušos kaujinieku grupu pārvietošanās, vēsta aģentūra UNIAN.

"Slovjanskas rajonā pamanīta nelielu kaujinieku grupu pārvietošanās mierīgo iedzīvotāju izskatā. Atbrīvotajās teritorijās fiksēta pretinieka diversiju - izlūkošanas grupu aktivitāte," sociālajos tīklos paziņojis Militāri politisko pētījumu centra vadītājs Dmitrijs Timčuks.

Šo informāciju apstiprina arī pretterorisma operācijas štābs.

"Slovjanskas un Kramatorskas pilsētās aktivizējusies kaujinieku atgriešanās, izliekoties par vietējo iedzīvotāju radiniekiem," teikts paziņojumā.

Vēstīts, ka jūlijā sākumā Ukrainas spēki Slovjansku un Kramatorsku atbrīvoja no prokrieviskajiem kaujiniekiem, kas bija armijas lielākais panākums pretterorisma operācijas laikā. Separātistu spēki, kuri apgalvo, ka veica "taktisku atkāpšanos", masveidā devās uz Luhansku un Doņecku.


Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!