Foto: AFP/Scanpix
Ņujorkas policija sestdien aizturējusi vairāk nekā 700 cilvēkus, kas centās bloķēt satiksmi pār Bruklinas tiltu, protestējot pret ietekmīgu ASV finanšu institūtu rīcību, kas, protestētāju ieskatā, noveduši valsti līdz ekonomiskajai krīzei, svētdien vēsta ārvalstu masu mediji.

Protestētājiem uzdevās bloķēt kustību pār tiltu uz vairākām stundām.

"Saistībā ar demonstrāciju uz Bruklinas tilta ierosinātas vairāk nekā 700 tiesvedības pēc tam, kad policija neskaitāmas reizes aicināja demonstrantus nepārkāpt gājēju zonas robežas un brīdināja, ka sāksies aizturēšanas, ja tas notiks," paziņoja policijas pārstāvis.

Lielākā daļa aizturēto pēc tiesas izpildrakstu saņemšanas tika atbrīvoti, vēsta mediji.


Vairāki desmiti demonstrantu tika saslēgti roku dzelžos un viņu aizvešanai policija izmantoja trīs autobusus, ziņo aculiecinieki.

Demonstrācijas notika arī Bostonā pie "Bank of America" biroja, informē aģentūra "France Presse". Policija aizturēja 24 cilvēkus. Pēc akcijas rīkotāju ziņām, protestos piedalījās 3000 cilvēku.

Oktobra vidū akcijas "Ieņemt Volstrītu" dalībnieki izveidoja telšu pilsētiņu pie Ņujorkas fondu biržas ēkas un kopš tā laika notiek regulāras demonstrācijas pret "finanšu terorismu". "Mēs esam dažādu rasu, dažādu dzimumu un visdažādāko uzskatu cilvēki. Mēs esam vairākums. Mēs esam 99%. Mēs vairs negribam būt mēmi," teikts kustības mājas lapā.

Lai paustu atbalstu protestētājiem, telšu pilsētiņu iepriekš apmeklēja kinorežisors Maikls Mūrs un aktrise Sjūzena Sarandona.

Demonstranti aicina arī nepieļaut amerikāņa Troja Deivisa sodīšanu ar nāvi, kurš Džordžijas štatā ir notiesāts ar augstāko soda mēru par policista nogalināšanu 1989.gadā. Deivisa lieta izraisīja plašu rezonansi, tomēr, neraugoties uz sabiedrības viedokli, Džordžijas varas iestādes 22.septembrī nolēma izpildīt viņam piespriesto nāvessodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!