Foto: Reuters/Scanpix
Pēc trešdien notikušajiem futbola fanu grautiņiem Portsaidas pilsētā Ēģiptē galvaspilsētas Kairas ielās pulcējas protestētāji, pieprasot valdības atkāpšanos, vēsta ārvalstu mediji.

Aģentūra "Itar–Tass" vēsta, ka protestētāji Kairā nosprostojuši ielu Nīlas krastmalā un neielaiž savās darbavietās valsts televīzijas darbiniekus, nopietni traucējot valsts televīzijas darbu.

Protestētāji jau kopš trešdienas nakts pulcējas Tahrira laukumā, kur ar automašīnu un metāla nožogojumu palīdzību apturējuši satiksmi.

Protestētāji pieprasa veikt kadru tīrīšanu Iekšlietu un Informācijas ministrijās, kā arī nekavējoties atkāpties valdībai. Par nespēju nodrošināt kārtību sporta pasākumu laikā protestētāji pieprasīja atbrīvot no darba ģenerālprokuroru, iekšlietu ministru un virkni augsta ranga policijas darbinieku.

Dažādu politisko un sabiedrisko organizāciju pārstāvji pieprasījuši parlamenta deputātiem izteikt neuzticību valdībai.

Pirmie futbola nemieru izmeklēšanas rezultāti liecina, ka lielākā daļa bojāgājušo miruši no saspiešanas pūlī.

Izmeklēšanas komisijas vadītājs informē, ka nemieri spēles laikā jau bija gaidāmi, tāpēc tika pastiprināti drošības pasākumi, bet neviens neesot gaidījis tik traģisku iznākumu.

Raidsabiedrība BBC vēsta, ka valstī izsludinātas trīs dienu sēras.

Šodien arī notiek parlamenta un valdības tikšanās, bet Portsaidas gubernators ir atkāpies no amata.

Jau vēstīts, ka futbola līdzjutēju radītajās nekārtībās trešdien Ēģiptes pilsētā Portsaidā gājuši bojā 74 cilvēki.

Stadiona drošības dienesta pārstāvis informējis, ka nekārtības sākušās tūlīt pēc tiesneša finālsvilpes spēlē starp "Al-Ahly" un "Al-Masri" komandām.

"Al-Masri" izcīnīja uzvaru ar 3:1 un tā atbalstītāji izskrēja laukumā un sāka apmētāt akmeņiem, pudelēm un šaut raķetes uz "Al-Ahly" piekritējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!