Foto: AFP/Scanpix

Pusaudžu meitenes, kas pameta savu ģimeni Austrijā, lai pievienotos teroristiskajam grupējumam "Islāma valsts", tagad vēlas atgriezties mājās un atzīst, kas pieļāvušas kļūdu, vēsta portāls "New York Post".

17 gadus vecā Samra Kesinoviča un 15 gadus vecā Sabina Selimoviča, domājams, ka šobrīd ir stāvoklī un izprecinātas. Viņas patlaban atrodas "Islāma valsts" kontrolētajā teritorijā Sīrijas ziemeļos.

Meitenes savas mājas pameta šī gada aprīlī, atstājot vien zīmīti ar uzrakstu: "Nemeklējiet mūs. Mēs kalposim Allāham un mirsim par viņu."

Kesinoviča un Selimoviča uzauga Austrijas galvaspilsētā Vīnē, kur neviens nediktēja, ko viņām vilkt un kā rīkoties, taču abas meitenes izvēlējās atstāt savu ierasto dzīvi.

Nedēļām ilgi meiteņu sociālajos kontos tiek ievietotas fotogrāfijas un ieraksti, kas pauž prieku par jaunajiem dzīves apstākļiem. Taču iestādes Austrijā uzskata, ka meitenes tiek izmantotas kā āķis, lai piesaistītu citus jauniešus stāties teroristiskā grupējuma rindās.

Medijs vēsta, ka meitenes vēlās atgriezties mājās, taču, viņuprāt, pārāk daudz cilvēki viņas asociēs tikai ar "Islāma valsti". Arī Austrijas Iekšlietu ministrijas pārstāvis norādīja, ka cilvēkiem atgriezties mājās no "Islāma valsts" kontrolētajām teritorijām ir liela problēma.

Abas pusaudzes ir tikai neliela daļa no visu sieviešu skaita, kas ir piebiedrojušās grupējumam "Islāma valsts".

Grupējums nodarbojas ar agresīvu kampaņu sociālajos medijos, lai piesaistītu arvien vairāk jaunas meitenes "Islāma valstij".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!